Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana satsar vidare på kundvalsmarknaden

2013-04-08 12:00

Humana förvärvar Caremas hemtjänstverksamhet och fortsätter därmed att utveckla erbjudandet inom äldreomsorgen. Från den 1 juni förstärks Humanas omsorgsverksamhet med 1300 nya medarbetare i 14 kommuner. Hemtjänstverksamheten kommer att drivas vidare med tonvikt på kontinuitet, kundfokus och kvalitet i bemötande och utförande.

- Hemtjänsten är central inom äldreomsorgen och vi vill vara med och vidareutveckla denna viktiga tjänst. Efterfrågan kommer att öka framöver då de flesta av oss vill bo hemma så länge som möjligt, samtidigt som vi lever allt längre. Humana har blivit ledande inom personlig assistans för att vi sätter individen i fokus Vi är vana att arbeta med människor i deras hemmiljö och utifrån varje persons individuella önskemål och förutsättningar, säger Per Granath, vd och koncernchef för Humana.

Carema och Humana kommer gemensamt att se till att övergången blir så smidig som möjligt för kommuner, kunder och medarbetare. Övertagandet förutsätter godkännande av berörda kommuner samt av Konkurrensverket.

- Alla medarbetare inom Caremas hemtjänstverksamhet kommer att erbjudas fortsatt tjänst hos Humana. Vi är måna om att kunderna ska känna kontinuitet och trygghet, viktigast är att se samma ansikten hos sig som tidigare, säger Per Granath. Vår ambition är att erbjuda den bästa hemtjänsten i Sverige och vi ser fram emot att lära känna våra kunder och medarbetare och att arbeta i nära samverkan med dem.

Förvärvet är en viktig del i den uppbyggnad av Humanas omsorgsverksamhet som startade för tre år sedan och bekräftar Humanas långsiktiga ambition att vara en kvalitetsleverantör på omsorgsmarknaden.

Fakta:

Efter övertagandet kommer Humana att ha cirka 9 000 medarbetare och drygt 3 miljarder SEK i årsomsättning. Sedan tidigare bedriver Humana hemtjänst i Kungälv, Härryda, Kungsbacka, Laholm, Båstad och Vellinge.

För mer information kontakta Humana:

Per Granath, 070-637 40 18, Koncernchef Humana

Johan Åsbrink, 070-972 00 78, Affärsområdeschef, Omsorg