Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

HVB Lappetorp ny medlem i Humana- familjen

2013-09-05 12:00

Humana, marknadsledare inom personlig assistans och med verksamheter inom LSS-boenden, äldreomsorg, förskola/skola/korttidsboende för barn med flerfunktionshinder samt Individ och familj förvärvar HVB Lappetorp.

HVB Lappetorp bedriver HVB hem för pojkar i ålder 12-19 år. Verksamheten bedrivs på fyra HVB-enheter belägna i Nyköpingstrakten, med kontor i Tystberga, och har funnits med nuvarande inriktning sedan 1997. HVB Lappetorp kommer att ingå i Humanas affärsområde Individ och familj där Baggium Vård och Behandling, Tiangruppen, K REHAB, Adventum, Davidsbo och Humlans HVB ingår sedan tidigare. Genom förvärvet tar Humana ytterligare ett viktigt steg i utvecklingen av affärsområde Individ och familj, inte minst för att Skolinspektionen har godkänt HVB Lappetorp för att bedriva undervisning i åk 6-9 med anpassning för elever som är i behov av särskilt stöd

Övertagandet gäller från och med nu. Göran Esberg träder på egen begäran tillbaka och efterträds av Anders Lindell på VD-posten. I övrigt innebär ägarbytet inga förändringar för verksamhet, ledning eller personal.

- Genom förvärvet av HVB Lappetorp kan vi erbjuda fler barn en god och professionell vård som även innefattar skola i egen regi. Vi ser fram emot att driva verksamheten framåt tillsammans med Anders Lindell och hans team, säger Claus Forum affärsområdeschef Individ och familj. Alla inom Humana Individ och familj har samma syn på hur en bra verksamhet ska vara, och sätter den unges behov i centrum. Vi önskar HVB Lappetorp varmt välkomna till Humana-familjen.