Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Idag tas spadtag för framtidens äldreboende i Växjö

2016-03-09 09:44

Humanas VD Rasmus Nerman är idag med och tar första spadtaget för företagets äldreboende med 72 platser i nya Växjöstadsdelen Bäckaslöv som bolaget bygger tillsammans med Skanska. Inflyttningen beräknas till sommaren 2017. Satsningen ingår i Humanas långsiktiga fokus på äldreboenden i egen regi över hela Sverige. Invigningen sker idag kl. 12.00 på Södra Järnvägsgatan.

Ladda ner PDF

”Humanas syn på hur morgondagens äldreboende bör se ut skiljer sig från många andras. Vi etablerar oss i centrala lägen med bra kommunikationer. Till Humanas boenden ska man kunna känna att man flyttar hem. Materialval, utformning av lokalerna samt färg- som ljussättning är viktiga delar för såväl trivsel som hemkänsla, vilket gör att det känns naturligt att i trästaden Växjö satsa på mycket naturmaterial”, säger Rasmus Nerman, vd Humana.

Humana använder nyskapande tekniska lösningar i sina nya boenden för att skapa mervärden för de boende; IT för att kommunicera med anhöriga, tekniska innovationer för att minska fallskador och belysningslösningar för att stödja dygnsrytmen är några exempel.

”Vi ser fram emot att i samarbete med Växjö kommun, stadens föreningsliv och medborgare skapa en verksamhet som förverkligar Humanas vision ”Alla har rätt till ett bra liv”, säger Eva-Lotta Sandberg, Affärsområdeschef Humana Äldreomsorg.

Själva byggnaden får fyra våningar samt takterrass med växthus, solceller och sedumbeläggning. Byggnaden blir nyskapande och miljövänlig och klarar Skanskas tuffaste miljökriterier. Detta innebär att byggnaden genererar lika mycket förnybar el som den förbrukar under ett år.

Plats: Södra Järnvägsgatan 22
Tid: Kl 12.00-13.30 idag onsdagen den 9 mars 2016

För ytterligare information och bilder, vänligen kontakta:
Patrik Silverudd, pressansvarig Humana, 0766-112 111

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och omsorg för personer med funktionsnedsättning. Humana har 14000 medarbetare i Sverige och Norge som underlättar vardagen för 7 000 människor och arbetar efter visionen Alla har rätt till ett bra liv. 2014 uppgick Humanas omsättning till 5 065 miljoner kronor. Läs mer om Humana på www.humana.se