Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Anna Giertz Skablova ny HR-direktör på Humana

2017-01-16 09:02

Idag tillträder Anna Giertz Skablova som HR-direktör för omsorgskoncernen Humana.  Tillsättningen innebär en strategisk satsning på medarbetarområdet och en förstärkning till befintlig HR-kompetens inom koncernens respektive affärsområden. På Humana kommer Anna att ansvara för det strategiska arbetet inom Human Resources med fokus på kompetensförsörjning och ledarskapsutveckling för att fortsatt stärka Humanas attraktivitet som arbetsgivare och engagerad samhällsaktör.

Ladda ner PDF

– Detta är en strategiskt viktig rekrytering där vi välkomnar Annas mångåriga erfarenhet av att driva bland annat kompetensutveckling, ledarförsörjning och värdegrundsarbete i personalintensiva företag. Dessutom har Anna värdefull erfarenhet från varierande roller, branscher och geografier. Det känns oerhört roligt att få välkomna Anna till oss och hon kommer att få en viktig roll i att forma framtidens Humana, säger Rasmus Nerman, vd på Humana.

Anna Giertz Skablova har över 20 års erfarenhet som konsult, HR-specialist och HR-chef från internationella och börsnoterade företag. Närmast kommer Anna från Tieto, där hon var varit HR-chef de senaste åren. Anna har en Master of Business Administration (MBA) in General Management från Rotterdam School of Management och en Master of Arts in Linguistic från universitet i St Petersburg.

– Jag ser mycket fram emot att få vara med och bidra i Humana med mina kunskaper och erfarenheter inom HR-området. En viktig del i mitt långsiktiga arbete kommer att vara att tydliggöra och höja statusen för medarbetare inom omsorgsbranschen som dagligen utför ett så viktigt och meningsfullt arbete. Initialt är mitt fokus att lära känna Humana och därefter arbeta tätt med verksamheten, befintliga HR-chefer och HR-teamet för att utveckla Humana till branschens mest attraktiva arbetsgivare, säger Anna Giertz Skablova.

För mer information kontakta Humana:                                                                

Rasmus Nerman, vd och koncernchef
Tel: 070-828 18 60
E-post: rasmus.nerman@humana.se

Anna Giertz Skablova, HR-direktör

Tel: 070-322 74 46

E-post: anna.giertz.skablova@humana.se