Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana stolt vinnare av Allbrightpriset 2017 - Jämställdhet och mångfald är tillväxtnycklar

2017-11-28 09:00

Allbright-stiftelsen presenterade under gårdagskvällen vinnaren av AllBrightpriset 2017. Glädjande nog vann Humana. Något som vd Rasmus Nerman är väldigt stolt och glad för.

Ladda ner PDF

- Humana är en av Sveriges största privata arbetsgivare och dessutom inom vård- och omsorgsbranschen som traditionellt är kvinnodominerad. Det finns på Humana en majoritet kvinnor bland medarbetare, i högsta ledning och koncernledning. Jag är oerhört stolt över att vårt aktiva jämställdhetsarbete premieras på detta sätt, säger Humanas vd Rasmus Nerman.

- Vi blir ett bättre och starkare företag genom olikheter. Men vi kan alltid bli bättre i vårt mångfaldsarbete och denna utmärkelse förpliktigar. Det gillar jag. Vi vill fortsätta arbeta aktivt och agera motor för mångfald och jämställdhet med utgångspunkt i Humanas värdegrund. De är alla viktiga nycklar för tillväxt och framgång, kanske särskilt i vår bransch. Därför är jag extra stolt! avslutar Nerman.

För mer information: 
Patrik Silverudd, pressansvarig Humana, 0766-112 111
patrik.silverudd@humana.se

Fakta:

På Humana är det 50 procent kvinnor i affärsområdesledningsgruppen och 60 procent i koncernledningen. Vi är även stolta över att kunna erbjuda många unga vuxna och människor med internationell bakgrund en fot in på arbetsmarknaden. Inom Humana talas det ett hundratal olika språk.

Här kan du läsa mer om AllBrightpriset, AllBrightrapporten och om stiftelsen: http://www.allbright.se/nyheter/

AllBright är en partipolitiskt obunden och icke-vinstdrivande stiftelse som arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner i näringslivet. https://www.allbright.se/om-oss

2017 års AllBrightrapport hittar du: Här

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har cirka 15 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge och Finland som utför omsorgstjänster till över 7 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2016 uppgick rörelseintäkterna till 6 362 MSEK. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på humana.se eller humanagroup.se