Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana vinnare av prestigefyllda Svenska Ljuspriset 2017

2017-09-06 09:03

Humana Södra Centralgatan i Gävle är vinnare av prestigefyllda Svenska Ljuspriset. Vinnaren tillkännagavs vid en prisutdelning i samband med Ljusdagen den 5 september 2017 på Berns Salonger i Stockholm.

Ladda ner PDF

- Det är extra roligt att man uppmärksammar ett projekt som inriktar sig på lösningar som har betydelse för våra äldre. I detta fall stödjer belysningen äldre med synnedsättning och minnessvikt i deras vardag förutom att vara både snygg och funktionell. Det har varit viktigt för oss säger Eva-Lotta Sandberg, affärsområdeschef Humana äldreomsorg.

- Vi kommer att fortsätta satsa på innovation och utveckling inom våra äldreboenden. Den här belysningslösningen kommer utvecklas ytterligare över tiden. Och vi implementerar den i alla våra nya äldreboenden som vi bygger. Just nu installeras den i Växjö och Åkersberga, säger Kristoffer Andersson, fastighetschef på Humana.

Fakta: Svenska Ljuspriset är ett årligt pris som delas ut för att belöna ett projekt där ljus använts på ett framgångsrikt sätt för att skapa en visuell upplevelse i samspel med arkitekturen. Syftet är att uppmärksamma belysningens betydelse för människa och miljö och för att lyfta fram den höga nivån av ljusdesign i Sverige.

Mer information om Svenska Ljuspriset hittar du på www.ljuskultur.se

Vill ni veta mer om vår belysningslösning eller hur vi tänker kring modern och framtidssäkrad äldreomsorg så hör gärna av er till oss.

Eva-Lotta Sandberg | Affärsområdeschef Äldreomsorg
Eva-Lotta.Sandberg@humana.se
Mobil: 070-733 88 55

Kristoffer Andersson | Fastighetschef
Kristoffer.andersson@humana
Mobil: 070-164 73 87 

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har cirka 15 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge och Finland som utför omsorgstjänster till över 7 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2016 uppgick rörelseintäkterna till 6 362 MSEK. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på humana.se eller humanagroup.se