Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana förstärker IR-funktionen

2018-05-28 09:00

Humana förstärker sin IR-funktion med en heltidsanställd IR-chef. Rekryteringen till denna tjänst är nu klar och vi välkomnar Anna Sönne till Humana med start i september 2018. Anna Sönne är i dag vice vd och redaktionschef på Dagens Samhälle och har tidigare bland annat en mångårig bakgrund på Dagens industri och på East Capital.

- Med tillsättningen av Anna Sönne ser vi fram emot att åstadkomma en högre aktivitet inom finansiell kommunikation som dessutom är väl integrerad med Humanas övriga externa och interna kommunikation. Vi vill jobba än närmare våra investerare och kapitalmarknaden och ser denna rekrytering som en möjlighet för nya sätt att aktivt bearbeta marknaden. Vi välkomnar Annas kompetens och breda erfarenhet och värdesätter att hon delar Humanas värdegrund, säger Helena Pharmanson, marknads- och kommunikationsdirektör på Humana.

Cecilia Lannebo har under fyra års tid arbetat som IR-chef på Humana på konsultbasis och bidragit stort till utvecklingen av Humanas plattform vad gäller finansiell kommunikation. Cecilia kommer att finnas kvar i bolaget under hösten för överlämning.

Anna Sönne tillträder som IR-chef i september.
- Det här är ett otroligt spännande och roligt steg att ta. Välfärden är en av våra största framtida samhällsutmaningar och är något som de senaste åren intresserat mig allt mer, så att få möjlighet att ta mig an den här rollen och bli en del av omsorgsbranschen känns både rätt och mycket motiverande. Jag vill jobba med frågor som är viktiga för mig och som engagerar, det har jag hittat i Humana. Att jag också får en roll där jag får nytta av hela min bakgrund gör det förstås bara ännu roligare”, säger Anna Sönne.

Anna Sönne har de senaste fem åren varit på tidningen Dagens Samhälle, i dag är hon vice vd och redaktionschef och hon har även varit tidningens tillförordnade chefredaktör. Innan dess har hon bland annat varit 13 år på Dagens industri, som reporter och i olika ledande positioner, senast som redaktionschef på di.se. Hon har också varit Editor in Chief på East Capital. I botten är hon ekonom och har även erfarenhet såsom CFO och av revision på PwC.

För mer information kontakta:
Helena Pharmanson, Marknads- och kommunikationsdirektör, 0734-344 644, helena.pharmanson@humana.se

Anna Sönne, 070-601 48 53