Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana fortsätter att växa i Finland

2018-12-14 08:00

Humana förvärvar Matiimi, en verksamhet inom socialpsykiatri för unga i Finland. Förvärvet stärker Humanas position som den ledande aktören inom individ- och familjeomsorg i Finland och Norden.

Ladda ner PDF

Humana AB har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Matiimi Oy, som har sitt säte i Birkaland-regionen i Finland. Genom överlåtelsen, som sker omedelbart, kommer Matiimis verksamhet att ingå i Humana’s finska dotterbolag Arjessa Oy.

Matiimi består av tre behandlingsenheter som erbjuder terapi- och rehabiliteringstjänster för barn och unga i behov av specialiserad psykosocial vård. Företaget erbjuder även individanpassad öppenvård och familjerådgivning.

Intäkterna i Matiimi uppgick till 23 miljoner kronor under räkenskapsåret 2017/2018 och bolaget har 30 anställda.

"Förvärvet stärker Humanas position som ledande aktör och expert inom individ- och familjeomsorg i Finland. Matiimi är en etablerad och välrenommerad verksamhet som vi ser fram emot att utveckla vidare tillsammans med ledning och personal", säger Rasmus Nerman, vd och koncernchef för Humana.

"Vi är imponerade av den verksamhet som Matiimi har utvecklat sedan företaget grundades för 16 år sedan och ser fram emot att arbeta tillsammans med verksamhetens kompetenta och engagerade personal. Matiimi är med sitt fokus på hög kvalitet en självklar ny medlem i Humana-familjen", säger Pasi Kohtala, vd för Arjessa och chef för Humanas verksamhet i Finland.

"Samgåendet med Humana innebär att vi kan fortsätta att driva och utveckla Matiimi Oys viktiga verksamhet även framåt. Att vi delar Humanas värdegrund och har en gemensam vision om högkvalitativ omsorg ger oss en stabil grund för att tillsammans fortsätta utvecklingen av våra verksamheter i Kissankello, Kissanminttu och Kissankulma”, säger Tiina Kaapu, grundare och vd för Matiimi.

För mer information vänligen kontakta:
Anna Sönne, Chef investerarrelationer, 070-601 48 53, anna.sonne@humana.se
Ulf Bonnevier, CFO, 070-164 7317, ulf.bonnevier@humana.se

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har cirka 15 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till över 7 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2017 uppgick rörelseintäkterna till 6 557 MSEK. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på humana.se eller humanagroup.se