Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana förvärvar RIK Assistans AB

2018-10-02 08:00

Humana förvärvar assistansföretaget RIK Assistans AB, med geografisk utgångspunkt i Härnösand. Förvärvet innebär att Humana stärker sin position i norra Sverige.

Ladda ner PDF

– Jag är mycket glad att kunna presentera detta förvärv. RIK Assistans är ett kvalitetsföretag som erbjuder individanpassad personlig assistans med kunden i centrum. Förvärvet speglar vår tilltro till marknaden för personlig assistans och visar att vi följer vår strategi om att ta en aktiv roll i konsolideringen av marknaden, säger Rasmus Nerman, vd och koncernchef på Humana.

–Tillsammans med RIK Assistans förstärker vi vår närvaro i norra Sverige och vi ser fram emot att, tillsammans med våra nya kollegor, utveckla och expandera verksamheten framgent, säger Rasmus Nerman.

RIK Assistans har sitt säte i Härnösand. Bolagets helårsintäkter uppgår till cirka 65 miljoner kronor och bolaget har cirka 150 anställda.

– RIK Assistans och Humana kompletterar och stärker varandra både geografiskt och verksamhetsmässigt. Jag och mina medarbetare ser fram emot att bli en del av Humana. Vi kommer fortsätta att vara delaktiga i arbetet med att vidareutveckla och expandera våra gemensamma verksamheter, säger Anne Wigren, vd på RIK Assistans. 

Humana har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i RIK Assistans AB. Genom överlåtelsen, som sker omedelbart, kommer verksamheten att ingå i Humanas affärsområde Personlig Assistans.

För mer information, vänligen kontakta:
Anna Sönne, IR-ansvarig, 070-601 48 53, anna.sonne@humana.se
Ulf Bonnevier, CFO, 070-164 73 17, ulf.bonnevier@humana.se

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har cirka 15 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till över 7 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2017 uppgick rörelseintäkterna till 6 557 MSEK. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på humana.se eller humanagroup.se