Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana vinner kvalitetsupphandling av äldreboende i Stockholm

2018-03-27 09:08

När Stockholms stad upphandlade äldreboendet Riddargården på Norrtullsgatan nära Odenplan så vann omsorgsföretaget Humana med det kvalitativt bästa anbudet. Något man från Humanas sida är väldigt stolta över.

Ladda ner PDF

Riddargården har 45 lägenheter varav tio möjliggör parboende. Där finns både avdelningar för demenssjukdom respektive somatisk inriktning. I uppdraget ingår att tillhandahålla vård, omsorg, rehabilitering och service till de boende.

- Vi vann en upphandling som uteslutande avgjordes på kvalitet och Humana fick där höga poäng för de initiativ och förstärkningar vi avser att göra. Bland annat fick vi bra poäng för våra arbetssätt med mental och fysisk stimulans av de boende samt individuell och trygg omvårdnad och omsorg. Det gör mig både glad och ödmjuk. Det är ett trevligt boende och det ska bli spännande att ta vid och fortsätta utveckla en så fin verksamhet säger Hanna Göthlin, regionchef Humana omsorg.


Fakta:
Stockholm stad genomför upphandlingar inom äldreomsorgen som är fokuserade på kvalitet och där ersättningsnivån är given från början. Utförarna konkurrerar därmed med bästa kvalitet. Beräknad avtalsstart i november och avtalet är på 3 år med förlängningsmöjligheter som maximalt omfattar 11 år. Humana kommer nu att inleda arbetet med att tillsammans med staden informera boende, närstående och personal.

För mer information kontakta: 
Hanna Göthlin, regionchef Humana omsorg
Hanna.gothlin@humana.se
072-206 60 50

Patrik Silverudd, pressansvarig Humana
Patrik.silverudd@humana.se
0766-112 111 

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har cirka 15 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge och Finland som utför omsorgstjänster till över 7 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2017 uppgick rörelseintäkterna till 6 557 MSEK. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm.