Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana bygger ett äldreboende i Ängelholm

2019-07-03 08:00

Humana uppför ett nytt äldreboende i Ängelholm med 60 lägenheter på Sommarsol i Vejbystrand. Det blir Humanas tionde boende i egen regi Sverige och dess andra i Skåne län.

Ladda ner PDF

I mars öppnade Humana ett äldreboende i Staffanstorp och nu är det klart med ett boende även i Ängelholm. Denna byggnation genomförs med Sommarsol Fastigheter, ett delägt bolag mellan Odalen Fastigheter och Humana. Arbetet påbörjas hösten 2019 med en planerad inflyttning till våren/sommaren 2021.

- Vi har haft en väldigt bra dialog med Ängelholms kommun och ser fram emot ett bra samarbete där vi långsiktigt kan vara en kvalitetsoperatör i kommunen. säger Anders Broberg, affärsområdeschef för Humana Äldreomsorg.

Humana erbjuder en individanpassad äldreomsorg där flera boenden tar plats på 10-i-topp över Sveriges bästa äldreboenden. Alla Humanas äldreboenden i egen regi håller samma höga kvalitet på såväl byggnationen som på verksamheten. Genomtänkt färgsättning, en prisbelönt egen belysningslösning som hjälper äldre att upprätthålla dygnsrytmen, rehab-gym och en trivsam trädgård med växthus är delar av Humanas koncept. Detta och stora gemensamhetsytor att mötas och ha aktiviteter i skapar trivsel och en välkomnande atmosfär. Byggnaden ska också bli miljöcertifierad med beteckningen silver och Humana satsar bland annat på solceller och laddstolpe för elbil.

- Jag vill att alla som bor hos oss, deras anhöriga och medarbetarna ska trivas i våra boenden. Därför bygger vi och driver våra äldreboenden på ett sätt som vi själva skulle vilja ha det säger Anders Broberg.

För mer information, vänligen kontakta:
Anders Broberg, affärsområdeschef Äldreomsorg på Humana
0708-43 63 08 anders.broberg@humana.se

Patrik Silverudd, presschef
0766-112 111 patrik.silverudd@humana.se 

Anna Sönne, chef investerarrelationer
070-601 48 53 anna.sonne@humana.se

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har cirka 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till 9 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2018 uppgick rörelseintäkterna till 6 725 MSEK. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på humana.se eller humanagroup.se