Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana bygger nytt äldreboende i Falkenberg

2019-04-03 08:00

Humana uppför ett nytt äldreboende i Falkenberg. Byggnationen genomförs med samarbetspartnern Bonovum Samhällsfastigheter. 

Ladda ner PDF

Humana har ingått avtal med  fastighetsbolaget Bonovum Samhällsfastigheter om byggnation av ett nytt äldreboende. Boendet kommer att drivas av Humana och bestå av 60 lägenheter i en fastighet med tre plan. Byggstarten är planerad till hösten 2019 med beräknad inflyttning under våren 2021.

Äldreboendet i Falkenberg blir Humanas sjunde äldreboende i egen regi.

– Humana ser fram emot att etablera sig i vackra Falkenberg tillsammans med en nytänkande byggherre och en kommun som satsar på kvalitet för sina äldre. Falkenberg kommer att få ett modernt äldreboende som såväl boende som anhöriga och medarbetare kommer att trivas i, säger Anders Broberg, affärsområdeschef  Äldreomsorg på Humana.

– Vi är mycket tacksamma för förtroendet att få utveckla ett nytt särskilt boende för äldre till Humana. Boendet kommer ligga nära Falkenberg station och gör det enkelt ta sig dit med kollektivtrafik. Behovet av nya platser i särskilt boende för äldre är stort i många kommuner runt omkring i landet och fler kommuner borde följa Falkenbergs exempel och planera för framtida behov i god tid, säger Oskar Nilsson, partner på Bonovum Samhällsfastigheter.

Äldreboendet kommer ligga centralt och lättillgängligt i halländska Falkenberg. Det kommer ha en rymlig takterrass, ett välutrustat gym, en öppen samlingslokal för aktiviteter och en lugn grön utemiljö med flera uteplatser. Boendet kommer att vara utrustat med modern teknik, till exempel kommer belysningen kunna regleras för att stödja en god dygnsrytm.

För mer information, vänligen kontakta:

Ulf Bonnevier, CFO, 070 164 73 17, ulf.bonnevier@humana.se
Anna Sönne, chef investerarrelationer, 070 601 48 53, anna.sonne@humana.se

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har cirka 15 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2018 uppgick rörelseintäkterna till 6 725 MSEK. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på humana.se eller humanagroup.se