Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana bygger nytt äldreboende i Norrtälje

2019-05-10 07:54

Humana uppför ett nytt äldreboende i Norrtälje hamn med 80 bostäder. Byggnationen genomförs med samarbetspartnern Arwidsro Samhällsfastigheter.

Ladda ner PDF

Humana har ingått avtal med fastighetsbolaget Arwidsro Samhällsfastigheter om byggnation av ett nytt äldreboende med 80 bostäder. I fastigheten kommer det också att finnas ett parkeringsgarage samt tre lokaler i markplan. Arbetet påbörjas sommaren 2019 med en planerad inflyttning till våren 2021.

Äldreboendet i Norrtälje hamn blir Humanas åttonde äldreboende i egen regi.

– Humana ser fram emot att etablera sig i Norrtälje tillsammans med en kreativ byggherre och en kommun som satsar på kvalitet för sina äldre. Norrtälje hamn kommer att få ett modernt äldreboende som såväl boende som anhöriga och medarbetare kommer att trivas i, säger Anders Broberg, affärsområdeschef på Humana Äldreomsorg.

Humana lägger stor vikt i utformningen av funktionerna i såväl lägenheterna som de gemensamma ytorna; gym, bastu och gemensamhetslokaler med takterrass och varje avdelning har ett stort gemensamt kök och vardagsrum. Dessutom finns det en gemensam terrass och balkong på varje våningsplan. Boendet är inrett med den senaste tekniken av belysning som reglerar dygnsrytmen. Ambitionen är att byggnaden ska bli miljöcertifierad med beteckningen silver.

Norrtälje kommun är en snabbt växande kommun där omvandlingen av hamnområdet är Norrtäljes största stadsutvecklingsprojekt någonsin – en naturlig förlängning och fördubbling av Norrtäljes stadskärna. Fastighetens läge precis vid Norrtälje Hamn kombinerar en fantastisk utsikt med en modern ny stadsdel med fokus på hållbarhet.

För mer information, vänligen kontakta:

Anders Broberg, affärsområdeschef Äldreomsorg på Humana
0708-43 63 08
anders.broberg@humana.se

Patrik Silverudd presschef
0766-112 111
patrik.silverudd@humana.se 

Anna Sönne, chef investerarrelationer
070-601 48 53
anna.sonne@humana.se

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har cirka 15 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2018 uppgick rörelseintäkterna till 6 725 MSEK. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på humana.se eller humanagroup.se