Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana bygger nytt äldreboende i Vallentuna

2019-02-12 08:00

Humana fortsätter investera i framtidens äldreomsorg och uppför ett nytt äldreboende i Vallentuna. Byggnationen genomförs tillsammans med det väletablerade fastighetsbolaget Åke Sundvall.

Ladda ner PDF

Humana har ingått avtal med Åke Sundvall om byggnation av ett nytt äldreboende att driva i egen regi i Vallentuna. Äldreboendet kommer bestå av 60 lägenheter i en fastighet med fyra plan. Byggstarten är planerad till andra kvartalet 2019 med beräknad invigning under fjärde kvartalet 2020. 

Äldreboendet i Vallentuna blir Humanas sjätte äldreboende i egen regi.

- Vi ser fram emot att starta upp ett helt nytt äldreboende centralt i Vallentuna och vi är särskilt glada att kunna etablera oss i en kommun som är lika mån om hög kvalitet i vården och omsorgen som vi på Humana är. Vallentuna kommer att få ett modernt och vackert äldreboende som såväl boende som anhöriga och medarbetare kommer att trivas i, säger Anders Broberg, affärsområdeschef Äldreomsorg på Humana.

Åke Sundvall har en ambition att bygga hus som tillför något extra till området de befinner sig i och som får människor att må bra. Vi vill skapa boenden för människor i olika skeenden i livet, men det här är vårt första projekt där vi bygger ett äldreboende. Därför är det här projektet särskilt intressant och viktigt för oss och vi ser fram emot samarbetet med Humana, säger Martin Sundvall, vd på Åke Sundvall Byggnads AB.  

Äldreboendet kommer ligga i Åby Ängar i Vallentuna och planeras att uppföras med solcellsanläggning, växthus och rehabanläggning. Gården kommer erbjuda en lugn grön utemiljö med flera uteplatser och möjlighet till träning. Boendet disponerar även en stor takterrass samt flertalet gemensamhetsytor. 

Läs mer om Åke Sundvall https://akesundvall.se

För mer information, vänligen kontakta:  
Ulf Bonnevier, CFO, 070 164 73 17, ulf.bonnevier@humana.se
Anna Sönne, chef investerarrelationer, 070 601 48 53, anna.sonne@humana.se 

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har cirka 15 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2017 uppgick rörelseintäkterna till 6 557 MSEK. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på humana.se eller humanagroup.se