Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana förvärvar Assistans på Gotland AB

2019-05-14 15:00

Humana förvärvar assistansföretaget Assistans på Gotland AB. Förvärvet innebär att Humana stärker sin position inom personlig assistans på Gotland. 

Ladda ner PDF

Assistans på Gotland är en sammanslagning av tidigare Wisby Assistans och Assistans på Gotland. Assistans på Gotland har sitt säte i Visby och helårsintäkterna uppgår till cirka 56 miljoner kronor. Bolaget har cirka 115 anställda.

- Assistans på Gotland är ett kvalitetsföretag som erbjuder individanpassad personlig assistans med kunden i centrum för kunder på Gotland. Bolaget delar vår värdegrund och kommer komplettera vår befintliga verksamhet på Gotland på ett mycket bra sätt, säger Andreas Westlund, affärsområdeschef Personlig Assistans på Humana.

- Förvärvet speglar vår tilltro till personlig assistans framtid. Vi stärker med detta vår position på Gotland och får nu också ett lokalt kontor på Gotland. Jag ser fram mot att, tillsammans med våra nya kollegor, fortsätta att utveckla verksamheten framgent och erbjuda ännu fler en möjlighet till ett bra liv, säger Andreas Westlund.

-Genom att bli en del av omsorgsbolaget Humana tryggar vi upp framtiden för såväl kunder som medarbetare. Humana har höga kvalitetskrav, delar våra värderingar och har resurser att utveckla verksamheten. Vi ser därför mycket fram emot att bli en del av Humana, säger Carina Funck, grundare av Wisby Assistans och ägare av Assistans på Gotland. 

Humana har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Assistans på Gotland AB. Genom överlåtelsen, som sker den 1 juni, kommer verksamheten att ingå i Humanas affärsområde Personlig Assistans.

För mer information, vänligen kontakta: 
Andreas Westlund, affärsområdeschef Personlig Assistans, 070-712 30 20, andreas.westlund@humana.se
Patrik Silverudd, presschef, 0766-11 21 11, patrik.silverudd@humana.se 
Anna Sönne, chef investerarrelationer, 070-601 48 53, anna.sonne@humana.se

 

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har cirka 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till 9 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2018 uppgick rörelseintäkterna till 6 725 MSEK. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på humana.se eller humanagroup.se