Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Impilo ny stor ägare i Humana

2019-01-14 08:00

Det svenska investeringsbolaget Impilo går in som en ny stor ägare i Humana efter att ha förvärvat en större aktiepost i det nordiska omsorgsbolaget.

Ladda ner PDF

Humana har informerats om att Impilo, ett Nordenbaserat investmentbolag med fokus på den nordiska hälso- och sjukvårdssektorn, har träffat en överenskommelse med Humanas största aktieägare Argan Capital om att förvärva cirka 12,5 % av kapital och röster i Humana. Det gör Impilo till näst största aktieägare i Humana, efter Argan Capital. Genom transaktionen minskar samtidigt Argan Capitals aktieägande i Humana från cirka 39,2 % till cirka 26,7 %.

- Jag är mycket glad att välkomna Impilo som ny aktieägare i Humana. Impilo har ett uttalat långsiktigt perspektiv i sina investeringar och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med dem och ta del av deras erfarenheter och kunskaper om branschen, säger Rasmus Nerman, vd och koncernchef.

Omsorgssektorn är central för att skapa ett fungerande hälso- och sjukvårdssystem i Norden. Tack vare vårt helhjärtade fokus på hälso- och sjukvårdssektorn och vår erfarenhet från att utveckla verksamheter som växer, kan vi tillföra kompetens och erfarenhet som långsiktigt kan stötta Humana att leverera sina tjänster med ännu högre kvalitet och effektivitet, säger Fredrik Strömholm, partner på Impilo.

- Efter mer än tio år som huvudägare i Humana är Argan Capital glada att kunna välkomna Impilo som en ny stor aktieägare. Vi är övertygade om att Impilo kommer att spela en viktig roll i att stötta Humana genom nästa skede i utvecklingen av verksamheterna, säger Lloyd Perry, partner på Argan Capital.

Argan Capital blev största aktieägare i Humana 2008 och har sedan dess stöttat Humanas verksamhet, som under de tio åren ökat intäkterna mer än sex gånger.

Läs mer:
Om Impilo, www.impilo.se
Om Argan Capital, www.argancapital.com 

För mer information, vänligen kontakta: 
Rasmus Nerman, vd och koncernchef, 070 828 18 60, rasmus.nerman@humana.se 
Anna Sönne, chef investerarrelationer, 070 601 48 53, anna.sonne@humana.se 
Fredrik Strömholm, partner Impilo, 076 115 10 65, fredrik.stromholm@impilo.se
Lloyd Perry, managing partner Argan Capital, lperry@argancapital.com 

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har cirka 15 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2017 uppgick rörelseintäkterna till 6 557 MSEK. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på humana.se eller humanagroup.se