Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana Academy och Bonnier Academy inleder digitalt utbildningssamarbete

2020-01-09 08:00

Nu inleder Humana Academy och Bonnier Academy ett viktigt samarbete kring digital utbildning. Tanken är att långt fler ska kunna få tillgång till den kunskap och kompetens som Humana besitter inom omsorgsområdet. Samarbetet påbörjas nu och lansering beräknas ske under 2020.

Ladda ner PDF

Humana Academy kompetenssäkrar idag Humanas alla medarbetare i Sverige och har cirka 15 000 användare i den interna lärportalen. Årligen genomförs cirka 10 000 utbildningar digitalt inom Humana Academys ram.

- Samarbetet med Bonnier Academy innebär att vi tillsammans kan skräddarsy utbildningar som behövs inom omsorgsområdet samtidigt som vi kan sprida kunskap och kompetens till långt fler än Humanas egna medarbetare. Humana vill bidra till en högre standard inom omsorgsområdet och utbildning är en viktig nyckel till detta, säger Marie Eklund, chef för Humana Academy.

- Det är fantastiskt roligt att vi fått till detta samarbete. Bonnier Academy är väldigt bra på utbildningsproduktion och Humana besitter den spetskompetens som behövs inom vård och omsorg som behövs för ändamålet. Vi hoppas att ett plus ett i detta fall blir mer än två, säger Marie Eklund.

I ett första skede omfattar samarbetet utbildningar inom Lex Sarah, introduktionskurs för omsorgspersonal, fallprevention, skydds- och tvångsåtgärder, sekretess och tystnadsplikt, dokumentation samt delegering.

För mer information:
Marie Eklund, chef Humana Academy
marie.eklund2@humana.se

073 - 655 49 90

Patrik Silverudd, presschef Humana
patrik.silverudd@humana.se
0766-112 111

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har cirka 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till 9 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2018 uppgick rörelseintäkterna till 6 725 MSEK. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på humana.se eller humanagroup.se