Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana bygger nytt äldreboende i Täby

2020-06-17 09:55

Humana uppför ett nytt äldreboende med 90 lägenheter i Täby. Det blir Humanas elfte boende i egen regi i Sverige.

Ladda ner PDF

Det nya boendet uppförs tillsammans med fastighetsutvecklaren Hemgården som entreprenör och med fastighetsägaren Åke Sundvall AB som hyresvärd. Det är Humanas första äldreboende i Täby kommun. Med sina 90 välbehövliga platser i en växande kommun kommer boendet att bidra till att ytterligare öka mångfalden och valfriheten för Täbys äldre.

— Täby är en kommun där man välkomnar seriösa entreprenörer som vill bidra till att lösa utmaningarna inom äldreomsorgen. Det är därför glädjande att vi nu hittat en tomt som ligger centralt och nära kommunikationer i Arninge, där vi kan uppföra ett av våra fina äldreboenden på, säger Anders Broberg, chef för Humana äldreomsorg.

Byggnationen startar redan i år med verksamhetsstarten planerad till hösten 2022.

Humana erbjuder en individanpassad äldreomsorg där flera av våra boenden tar plats på tio-i-topp över Sveriges bästa äldreboenden. Alla Humanas äldreboenden i egen regi håller samma höga kvalitet vad gäller såväl byggnation som verksamhet. Genomtänkt färgsättning, en prisbelönt egen belysningslösning som ökar välbefinnandet och hjälper äldre att upprätthålla dygnsrytmen, rehab-gym och en trivsam trädgård med växthus. Allt detta är delar av Humanas koncept.

Tillsammans med stora gemensamhetsytor för att mötas och ha aktiviteter i skapar detta trivsel och en välkomnande atmosfär. Ambitionen är också att byggnaden ska miljöcertifieras med beteckningen Silver i miljöcertifieringssystemet Miljöbyggnad. Bland annat satsar Humana på solceller och ladd-stolpar för elbil.

För mer information, vänligen kontakta:

Anders Broberg
affärsområdeschef Äldreomsorg på Humana
070-843 63 08
anders.broberg@humana.se

Patrik Silverudd
presschef
076-611 21 11
patrik.silverudd@humana.se

Anna Sönne
chef investerarrelationer
070-601 48 53
anna.sonne@humana.se

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har cirka 15 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till 9 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2019 uppgick rörelseintäkterna till 7 467 MSEK. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på humana.se eller humanagroup.se