Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana i jämställdhetstoppen på börsen

2020-10-15 17:43

Humana fortsätter att profilera sig starkt som ett av de mest jämställda bolagen på börsen. När Allbrightpriset för 2020 i dag delades ut fanns Humana bland de tre finalisterna.

Ladda ner PDF

”Jag är både glad och stolt över att vi ännu ett år hör till finalisterna när Sveriges mest jämställda börsbolag koras. Såväl jag personligen som Humanas ledningsgrupp och Humana i sin helhet ser jämställdhet och mångfald som viktiga faktorer för att driva ett långsiktigt hållbart och framgångsrikt företag", säger Rasmus Nerman, vd och koncernchef för Humana.

Allbrightpriset delas ut årligen och Humana har tidigare, 2018 och 2017, tilldelats Allbrightpriset som börsens mest jämställda bolag. I år blev Humana en av de tre finalisterna jämte forskningsbolaget Bioarctic och investmentbolaget Kinnevik. Rasmus Nerman uppskattar att det är flera bolag som utmärker sig inom jämställdhet.

"Jag vill varmt gratulera Bioarctic till att bli börsens mest jämställda bolag 2020. Bolaget har liksom Humana varit finalist förut och har gjort en fantastisk resa för att uppnå detta. Grattis även till Kinnevik som verkligen tagit kliv framåt i sitt jämställdhetsarbete. Det är hedrande att vara i final med dessa två medtävlare”, säger Rasmus Nerman.

Bakom Allbrightpriset står stiftelsen Allbright, en partipolitiskt obunden och icke-vinstdrivande stiftelse som arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner inom näringslivet.

”Att Humana är i final för tredje gången är ett kvalitetsmått i sig. Det är tydligt att bolaget håller i fråga om jämställdhet. Långt ifrån alla bolag lyckas med det visar den senaste Allbrightrapporten", säger Amanda Lundeteg, Allbrights vd., 

Bakgrund

Läs om mångfald och inklusion

För mer information, vänligen kontakta:

Patrik Silverudd, presschef, 0766-112 111, patrik.silverudd@humana.se

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 15 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till 9 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2019 uppgick rörelseintäkterna till 7 467 Mkr. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på humana.se eller humanagroup.se