Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana förvärvar Enigheten Personlig assistans AB

2021-11-02 10:00

Humana förvärvar assistansföretaget Enigheten Personlig assistans AB. Förvärvet stärker Humanas position och möjligheter inom personlig assistans i Dalarna. 

Ladda ner PDF

Enigheten Personlig assistans grundades 2005 och har sitt säte i Borlänge. Helårsintäkterna uppgår till cirka 50 miljoner kronor och bolaget har cirka 150 anställda. 

– Vi vill fortsätta att utveckla vårt erbjudande och Enigheten Personlig assistans är ett kvalitetsföretag, som delar våra värderingar och passar väl in i Humana. Vi är därför mycket glada att välkomna Enigheten Personlig assistans kunder och medarbetare och ser fram emot att tillsammans ta vara på de möjligheter och synergier som uppstår genom detta förvärv, säger Andreas Westlund, chef för affärsområdet Personlig assistans på Humana.    

– Att bli en del av Humana är en trygghet för såväl kunder som medarbetare. Vi ser fram emot att kunna få det stöd vi behöver för att utveckla verksamheten framåt i Humanas regi, säger Malin Ohlson, vd och ägare, Enigheten Personlig assistans AB.  

Humana har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Enigheten Personlig assistans AB. I och med överlåtelsen, som sker med omedelbar verkan, ingår verksamheten i Humanas affärsområde Personlig assistans. 

För mer information, vänligen kontakta: 

Andreas Westlund, affärsområdeschef Personlig assistans 
070 712 30 20, andreas.westlund@humana.se  

Patrik Silverudd, presschef 
0766 112 111, patrik.silverudd@humana.se   

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till 9 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2020 uppgick rörelseintäkterna till 7 797 Mkr. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på https://www.humanagroup.se/