Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana förvärvar Team J-son

2021-02-01 15:00

Humana förvärvar individ- och familjeföretaget Team J-son. Förvärvet stärker Humanas position som leverantör av högkvalitativa omsorgstjänster för barn och unga med komplexa behov i Sverige.

Ladda ner PDF

Team J-son är ett familjeföretag, grundat 1971, som erbjuder individanpassade lösningar för barn och unga i åldrarna 10-23 år med komplexa behov. Verksamheten inkluderar HVB och LSS-boende, skola och ett hälsoteam. Verksamheten är baserad i Jönköping och tar emot klienter från hela Sverige. Helårsintäkterna uppgår till cirka 90 miljoner kronor och bolaget har cirka 120 anställda.

"Team J-Son bedriver en unik och högkvalitativ verksamhet och vi är otroligt glada över att få välkomna det till Humana. Företaget besitter en både djup och bred kunskap och en gedigen erfarenhet, som kommer vara mycket värdefull i vårt gemensamma arbete framöver", säger Johanna Rastad, chef för affärsområdet Individ & Familj på Humana.

Humana har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i J-son Företagspartner AB. I och med överlåtelsen, som sker med omedelbar verkan, ingår verksamheten i Humanas affärsområde Individ & Familj.

"Team J-son är en glad verksamhet. Att den andan nu kan växa vidare genom Humana känns tryggt och fantastiskt roligt för framtiden. Det kommer innebära nya möjligheter till utveckling och samverkan för våra medarbetare och för hela verksamheten", säger Anna Maxe, vd och ägare av J-son Företagspartner tillsammans med David Jansson.

För mer information, vänligen kontakta:

Johanna Rastad, affärsområdeschef Individ & Familj, 070 748 20 44, johanna.rastad@humana.se
Patrik Silverudd, presschef, 0766 112 111, patrik.silverudd@humana.se
Anna Sönne, chef investerarrelationer och hållbarhet, 070 601 48 53, anna.sonne@humana.se

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 15 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till 9 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2019 uppgick rörelseintäkterna till 7 467 Mkr. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på http://humanagroup.se/