Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana förvärvar finska öppenvårdsbolaget Debora Lapsiperhepalvelut Oy

2022-06-01 14:36

Humana förvärvar öppenvårdbolaget Debora Lapsiperhepalvelut Oy. Förvärvet stärker Humanas rikstäckande erbjudande inom öppenvården i Finland.

Ladda ner PDF

Debora Lapsiperhepalvelut Oy är ett rikstäckande omsorgsföretag i Finland som erbjuder omsorg till familjer och barn på 12 orter för cirka 300 kunder. Helårsintäkterna uppgår till cirka 2,9 miljoner euro, motsvarande 30 miljoner kronor.

Debora Lapsiperhepalvelut Oy blir en del av Humanas drygt 3 000 medarbetare inom omsorg samt 130 enheter och kontor i Finland.

– Det finns en växande efterfrågan på förebyggande öppenvård för familjer och barn. Humana erbjuder öppenvårdstjänster av hög kvalitet i hela landet. Med detta förvärv kommer vi att kunna möta efterfrågan ännu bättre. Debora Lapsiperhepalvelut Oy har starka värderingar i linje med Humanas värderingar – glädje, engagemang och ansvar. I framtiden kommer vi alla att arbeta för den gemensamma visionen "Alla har rätt till ett bra liv", säger Kimmo Säikkä, ansvarig för öppenvård i Finland.

Humana har ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i Debora Lapsiperhepalvelut Oy. I och med överlåtelsen, som sker med omedelbar verkan, blir Debora Lapsiperhepalvelut Oy:s verksamhet en del av Humanas affärsområde i Finland.

För mer information, vänligen kontakta:

Anu Kallio, Affärsområdeschef, Humana Finland, +358 50 577 9210, anu.kallio@humana.fi

Ewelina Pettersson, Ansvarig investerarrelationer, +46 73 074 79 12, ewelina.pettersson@humana.se

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till 9 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2020 uppgick rörelseintäkterna till 7 797 Mkr. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på https://www.humanagroup.se/