Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Försäkringskassan meddelar att utbetalningar av assistansersättning kommer att ske direkt till kund

2023-02-07 13:54

Försäkringskassan meddelade idag, 7 februari 2023 att de fattat beslut om att betala ut assistansersättning direkt till de assistansberättigade som anlitar Humana Assistans AB - och inte som tidigare betala till företaget. Detta med anledning av att IVO återkallat bolagets tillstånd att anordna bland annat assistans. Humana Assistans AB kommer i stället att fakturera kunderna för utförd assistans.

Ladda ner PDF

-Vi är överraskade att detta beslut kommer idag när vi har fått inhibition beviljad i förvaltningsrätten. Försäkringskassan har när som helst möjlighet att besluta om betalningsmottagare. Det är anmärkningsvärt att Försäkringskassan dessutom uppmanar våra kunder att byta anordnare. Beslutet ökar vår och kundernas administrativa börda, säger Johanna Rastad, vd och koncernchef.

Humana avser att löpande informera om tillståndsfrågan och relaterade omständigheter.  

För mer information, vänligen kontakta: 

Johanna Rastad
verkställande direktör och koncernchef
070 748 20 44, johanna.rastad@humana.se

Ewelina Pettersson

Ansvarig investerarrelationer

073 074 79 12, ewelina.pettersson@humana.se 

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 18 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till 9 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2021 uppgick rörelseintäkterna till 8 188 Mkr. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på https://www.humanagroup.se/