Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Nathalie Boulas Nilsson utsedd till ny vd och koncernchef för Humana

2024-05-06 08:00

Styrelsen för Humana AB har utsett Nathalie Boulas Nilsson till ny vd och koncernchef för Humana AB. Nathalie Boulas Nilsson kommer även att tillträda rollen som landschef för Sverigeorganisationen. Nathalie tillträder rollen den 22 juli 2024, i samband med att avgående vd och koncernchef Johanna Rastad lämnar bolaget.  

Ladda ner PDF

Nathalie Boulas Nilsson kommer att efterträda Johanna Rastad i rollen som vd, koncernchef och Sverigechef för Humana. Nathalie har lång erfarenhet från olika roller i sjukvårds- och omsorgsbranschen, senast i rollerna som CEO för Norlandia Care och vd för Frösunda, bolag som har verksamhet inom bland annat personlig assistans, funktionsvariation/LSS, skolor och äldreomsorg. Dessförinnan har hon innehaft roller såsom bland annat Country Manager för Norlandia Health and Care Group och operativ chef för Tema Cancer på Karolinska Universitetssjukhuset samt vd för fastighetsbolaget Locum AB. Nathalie har närmare 20 års erfarenhet från sjukvårds- och omsorgsbranschen.  

Nathalie Boulas Nilsson har en magisterexamen från Handelshögskolan i Stockholm.

- Jag är glad över att kunna presentera Nathalie Boulas Nilsson som ny vd och koncernchef. Nathalie är en erfaren och stark ledare och har en gedigen erfarenhet från omsorgsbranschen, men även från andra branscher. Hennes ledarskap kommer att fortsätta att stärka Humanas position som en ledande aktör inom nordisk omsorg och bidra till en bättre vardag för våra kunder, säger Anders Nyberg, styrelseordförande på Humana.  

- Jag ser fram emot att fortsätta Humanas fina arbete för att människor ska få en bättre vardag och att vi som företag ska fortsätta bidra till en positiv utveckling och påverkan i samhället, säger Nathalie Boulas Nilsson, tillträdande vd och koncernchef.

För mer information, vänligen kontakta: 

Ewelina Pettersson, Ansvarig investerarrelationer, 073 074 79 12, ewelina.pettersson@humana.se

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 22 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till 10 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2023 uppgick nettoomsättningen till 9 638 Mkr. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på https://www.humanagroup.se/