Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana Individ och Familj förvärvar Vassbo Behandlingshem utanför Uddevalla

2011-11-28 12:00

Humana kommer att driva verksamheten Vassbo Behandlingshem utanför Uddevalla i Baggium Vård & Behandlings regi. Vassbo, som har 5 behandlingsplatser och 3 utslussningsplatser, har framgångsrikt bedrivit behandlingshem med skola sedan 1995. Humanas förvärv och driftstart gäller nu från november månad.

Vassbo Behandlingshem och skola bedrivs på en gård med lantlig omgivning, en mil söder om Uddevalla och sju mil norr om Göteborg. Behandlingen bygger på psykodynamisk och miljöterapeutisk grundmetodik, med stor tyngd på nätverksarbete. Den egna skolan med årskurs 4-9 med behöriga lärare ligger intill behandlingshemmet. På skolan arbetar man främst med kärnämnen men lägger också stor vikt på skapande verksamhet som bild och form, musik, sy- och träslöjd.

Målgruppen är pojkar 10 - 20 år med psykosociala problem. På hemmet och skolan arbetar i dagsläget 19 personer. Vassbo har hela Sverige som upptagningsområde men de flesta placeringar är från Västra Götaland.

- Vi välkomnar Vassbo Behandlingshem med personal in i Humanafamiljen och till vår gemensamma strävan om att arbeta för att alla ska få rätt till ett bra liv, säger Claus Forum, vd för Baggium Vård & Behandling och ansvarig för Humanas affärsområde Individ & Familj

För mer information kontakta:
Stefan Paparo, samordnare Baggium 
Tel: 070-896 90 88
E -post: stefan.paparo@baggium.se

Claus Forum, Vd Baggium
Tel: 070-514 39 55
E-post: claus.forum@baggium.se