Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana överlåter en del av sin hemtjänstverksamhet till Attendo

2016-02-04 12:00

Attendo övertar den 1:a mars Humanas hemtjänstverksamhet i Solna, Sollentuna och Stockholms innerstad. De kunder som idag har Humana som utförare av omsorg i hemmet får därmed Attendo som utförare. Överenskommelsen innebär även att drygt 140 personer som har Humana som arbetsgivare istället erbjuds anställning inom Attendo.

Ladda ner PDF

Attendos övertagande av Humanas verksamhet inom Stockholm Stad omfattar hemtjänstverksamhet på Kungsholmen, Norrmalm och Östermalm.

Syftet med överlåtandet är att konsolidera Humanas hemtjänstverksamhet för att säkra den långsiktiga plan och satsning som Humana har inom området äldreomsorg. Valet av Attendo är för att säkra att kunder, medarbetare och underleverantörer får en tryggad framtid med en stabil leverantör som tar över personal och använder samma kollektivavtal.

- Vi är glada att vi har funnit en gemensam lösning med Attendo som både ger Humana möjlighet att fortsätta utveckla verksamheten och satsa i våra övriga hemtjänstverksamheter samtidigt som övergången erbjuder fortsatt trygghet för kunder och medarbetare, säger Eva-Lotta Sandberg, Affärsområdeschef Äldreomsorg.