Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana expanderar i Finland

2017-08-14 08:00

Humana AB, ett ledande nordiskt omsorgsföretag, förvärvar Nordic Senior Services Oy (NSS Oy) med verksamhet i södra och mellersta Finland. Nordic Senior Services Oy bedriver verksamhet inom äldreomsorg, funktionsnedsättning (LSS) samt inom psykosocial vård och behandling. Förvärvet innebär en expansion till nya omsorgssegment samtidigt som det stärker det befintliga erbjudandet geografiskt.

Ladda ner PDF

Humana AB har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Nordic Senior Services Oy (NSS Oy). Genom överlåtelsen, som sker omedelbart, inkluderas verksamheten i NSS Oy i Humanas finska dotterföretag Arjessa.

Nordic Senior Services Oy bedriver idag sju enheter inom äldreomsorg, en enhet inom LSS och en enhet inom socialpsykiatri. Verksamheten, som bedrivs primärt i de centrala delarna av Finland Tampere och Vanta (Nyland), har cirka 135 anställda och 155 kunder. Intäkterna i NSS Oy uppgick under 2016 till 7,1 miljoner EUR och rörelseresultatet före goodwillavskrivningar till 0,3 miljoner EUR. Förvärvet innebär både en expansion av Humanas befintliga verksamhet i Finland till nya vård- och omsorgsområden samtidigt som det utökar det befintliga erbjudandet geografiskt. Genom förvärvet expanderar Humana in i två nya viktiga omsorgsområden på den finska marknaden; äldreomsorg och LSS, samtidigt som bolaget stärker sin position som den ledande nordiska aktören inom individ- och familjeomsorg.   

– Förvärvet av Nordic Senior Services Oy är ett viktigt steg i Humanas ambition att bli en komplett omsorgsaktör i Finland, säger Rasmus Nerman, vd för Humana. NSS Oy kompletterar och utökar vår befintliga verksamhet samt stärker vår plattform för vidare tillväxt i Finland, avslutar Rasmus Nerman.

– Jag är väldigt glad att få välkomna Nordic Senior Services Oy till Arjessa och Humanas finska verksamhet. Jag är övertygad om att våra delade värderingar och omsorgsfilosofi som utgår ifrån kundens behov kommer att skapa goda utvecklingsmöjligheter, säger Pasi Kohtala, vd för Arjessa och ansvarig för Humanas finska verksamhet. 

För mer information, vänligen kontakta:
Ulf Bonnevier, CFO, 070-164 73 17, ulf.bonnevier@humana.se
Cecilia Lannebo, IR-ansvarig, 072-220 82 77, cecilia.lannebo@humana.se

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har cirka 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge och Finland som utför omsorgstjänster till över 9 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2016 uppgick rörelseintäkterna till 6 362 MSEK. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på www.humana.se eller corporate.humana.se