Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana och Odalen utökar äldreomsorgen i Staffanstorp

2017-02-16 09:30

I Sockerstan i centrala Staffanstorp planeras ett nytt innovativt äldreboende. Det är Humana som i samarbete med Odalen Fastigheter bygger ett modernt kvalitetsalternativ för de äldre i Staffanstorp.

Ladda ner PDF

Äldreboendet kommer att bestå av 72 lägenheter, fördelade på 5 våningsplan med terrass på taket. Huset kommer att ligga med fantastisk utsikt mot möllan och Sockerparken och vara ett av de första stegen i kommunens utveckling av det gamla sockerbruksområdet. Inflyttning är planerad till hösten 2018.

− Humana finns redan etablerade i Staffanstorp b.la genom äldreboende och hemtjänst. Vi vill i nära samarbete med kommunen fortsätta utveckla äldreomsorgen i Staffanstorp och erbjuda god omvårdnad och service under lång tid framöver, säger Eva-Lotta Sandberg Affärsområdeschef Humana.

- Vi är glada att just Humana valt att utveckla sitt engagemang i Staffanstorp. Detta innovativa moderna äldreboende passar väl in i vår vision för Sockerstan. Vi ser fram emot genom valfrihet erbjuda våra innevånare högkvalitativa omsorgstjänster tillsammans med Humana, säger Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp. 

− Det känns inspirerande att tillsammans med Humana och Staffanstorp kommun utveckla detta nya moderna äldreboende som ett första projekt i Sockerstan. Detaljplanen är nu ute på samråd och vi planerar att kunna starta byggnation till hösten. Det är vårt tredje projekt tillsammans med Humana och vi hoppas på att kunna göra fler liknande projekt i en framtid och då även växa ytterligare i Skåneregionen, säger Alex Mabäcker, VD på Odalen Fastigheter. 

För mer information, vänligen kontakta: 

Humana Omsorg AB
Eva-Lotta Sandberg, affärsområdeschef Äldreomsorg
E-post: eva-lotta.sandberg@humana.se, Tel: 070-733 88 55

Angelika Strandberg, marknads- och kommunikationsansvarig Äldreomsorg,
E-post: angelika.strandberg@humana.se, 073-981 99 50

Odalen Fastigheter AB
Alex Mabäcker, VD
E-post: alex@odalenfastigheter.se, 070-888 18 17

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2015 uppgick rörelseintäkterna till 5 655 MSEK. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på www.humana.se eller corporate.humana.se

Odalen Fastigheter är en långsiktig fastighetsutvecklare. Odalen utvecklar från tidiga skeden med planprocesser, ett helhetskoncept utifrån platsen och omgivningens förutsättningar, boenden som är anpassade för de specifika verksamheterna men långt bort från institutionsliknande korridorer och opersonliga miljöer. Odalens värderingar, i kombination med företagets syn på byggnaden som ett långsiktigt förvaltningsobjekt, utgör grunden i företagets arbete att åstadkomma ett kvalitativt och hemtrevligt boende för de äldre. Odalens ägarstruktur utgör ett starkt team med lång erfarenhet inom fastighetsutveckling.