Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana säljer delar av sitt fastighetsbestånd i Sverige

2017-07-03 08:00

Humana har ingått avtal med Hemfosa Fastigheter om en försäljning av 16 näringsfastigheter i Sverige. Köpeskillingen för portföljen, som sker genom en så kallad sale-and-leaseback affär, uppgår till 135 MSEK. 

Ladda ner PDF

För att främja fokus på att tillhandahålla högkvalitativa omsorgstjänster samt för att möjliggöra framtida investeringar och vidare utveckling av befintlig verksamhet har Humana ingått avtal om försäljning av en del av sitt fastighetsbestånd i Sverige till Hemfosa Fastigheter. Försäljningen, som innefattar 16 näringsfastigheter på tio orter i Sverige, innebär att Humana säljer fastigheterna och samtidigt ingår avtal med Hemfosa Fastigheter om att hyra fastigheterna. Den genomsnittliga avtalslängden på hyresperioden för fastigheterna är 13,6 år och den tillkommande årliga hyreskostnaden uppgår till drygt 9 MSEK. Köpeskillingen uppgår till 135 MSEK. Överlåtelsen av fastigheterna skedde per den sista juni 2017.

̶  Vi är mycket glada att kunna ingå ännu ett sale-and-leasebackavtal med Hemfosa Fastigheter. Affären innebär att vi stärker vår balansräkning samtidigt som vi säkerställer fullt fokus på vår omsorgsverksamhet, säger Ulf Bonnevier CFO i Humana AB.

För mer information, vänligen kontakta Humana:
Ulf Bonnevier, CFO, 070-164 73 17, ulf.bonnevier@humana.se
Cecilia Lannebo, IR-ansvarig, 0722-208 277, cecilia.lannebo@humana.se

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har cirka 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge och Finland som utför omsorgstjänster till över 9 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2016 uppgick rörelseintäkterna till 6 362 MSEK. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på www.humana.se eller corporate.humana.se