Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana växer i Finland

2017-10-23 09:00

Humana AB, ett ledande nordiskt omsorgsföretag, förvärvar Ryhmäkoti Raide Oy (Raide Oy) med verksamhet inom HVB för barn och unga i Tampereregionen i Finland. Förvärvet innebär en geografisk expansion och en förstärkning av det befintliga erbjudandet.

Ladda ner PDF

Humana AB har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Ryhmäkoti Raide Oy (Raide). Genom överlåtelsen, som sker omedelbart, inkluderas verksamheten i Raide Oy i Humanas finska dotterföretag Arjessa.

Ryhmäkoti Raide Oy bedriver idag ett HVB-boende för barn och unga i Tampereregionen. Intäkterna i Raide Oy uppgick under 2016 till cirka 7 MSEK. Förvärvet stärker Humanas position som den ledande nordiska aktören inom individ- och familjeomsorg i Finland.

– Genom förvärvet av Ryhmäkoti Raide Oy fortsätter Humana flytta fram sina positioner på den finska marknaden, säger Rasmus Nerman, vd för Humana. Raide har aktivt sökt sig till Humana på grund av vår starka position inom socialpsykiatri och vi har gemensamma planer för fortsatt tillväxt framöver, avslutar Rasmus Nerman.

– Jag är väldigt glad över förvärvet av Ryhmäkoti Raide Oy, säger Pasi Kohtala, vd för Arjessa och Humanas finska verksamhet. Deras verksamhet håller en hög kvalitet som utgår från klienternas individuella behov. Företagskulturen och värderingarna i Raide överensstämmer med våra och vi ser goda möjligheter till fortsatt tillväxt, avslutar Pasi Kohtala. 

För mer information, vänligen kontakta:
Ulf Bonnevier, CFO, 070-164 73 17, ulf.bonnevier@humana.se
Cecilia Lannebo, IR-ansvarig, 072-220 82 77, cecilia.lannebo@humana.se

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har cirka 15 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge och Finland som utför omsorgstjänster till över 7 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2016 uppgick rörelseintäkterna till 6 362 MSEK. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på www.humana.se eller corporate.humana.se