Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana expanderar i Finland

2018-06-27 08:00

Humana AB förvärvar Luotsimaja Oy med verksamhet inom psykosocialt förändringsarbete för barn och unga i Pori i västra Finland. Förvärvet innebär en geografisk expansion och en förstärkning av det befintliga erbjudandet.

Ladda ner PDF

Humana AB har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Luotsimaja Oy. Genom överlåtelsen, som sker omedelbart, inkluderas verksamheten i Luotsimaja Oy i Humanas finska dotterföretag Arjessa.

Luotsimaja Oy bedriver idag en specialiserad behandlingsverksamhet för barn och unga i Pori i västra Finland. Intäkterna i Luotsimaja uppgick under 2017 till cirka 10 MSEK. Förvärvet stärker Humanas position som den ledande nordiska aktören inom individ- och familjeomsorg i Finland.

– Genom förvärvet av Luotsimaja Oy fortsätter Humana flytta fram sina positioner på den finska individ- och familjeomsorgsmarknaden, säger Rasmus Nerman, vd för Humana. Förvärvet stärker vår position inom socialpsykiatri för barn och unga samtidigt som vi ser möjligheter att fortsätta expandera verksamheten organiskt, avslutar Rasmus Nerman.

– Jag är väldigt glad över förvärvet av Luotsimaja Oy, säger Pasi Kohtala, vd för Arjessa och Humanas finska verksamhet. Deras verksamhet håller en hög kvalitet som utgår från klienternas individuella behov. Företagskulturen och värderingarna i företaget överensstämmer med våra och vi ser goda möjligheter till fortsatt tillväxt, avslutar Pasi Kohtala.

För mer information, vänligen kontakta:
Ulf Bonnevier, CFO, 070-164 73 17, ulf.bonnevier@humana.se
Cecilia Lannebo, IR-ansvarig, 072-220 82 77, cecilia.lannebo@humana.se

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har cirka 15 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge och Finland som utför omsorgstjänster till över 7 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2017 uppgick rörelseintäkterna till 6 557 MSEK. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på humana.se eller humanagroup.se