Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana tillsätter kvalitets- och utvecklingsdirektör och ökar fokus på kvalitetsutveckling

2021-12-09 12:10

Hans Dahlgren, i dag förbundsdirektör för Sveriges Läkarförbund, har utsetts till kvalitets- och utvecklingsdirektör för Humana och medlem av Humanas koncernledning. I rollen ingår att leda Humanas kvalitetsorganisation och systematiska kvalitetsarbete. Humana kommer genom tillsättningen också öka fokus på kvalitetsutveckling genom forskning, data och analys.

Ladda ner PDF

– Jag är mycket glad över att få välkomna Hans Dahlgren som kvalitets- och utvecklingsdirektör på Humana. Det systematiska kvalitetsarbetet är absolut centralt i den omsorg vi bedriver. Framåt kommer vi i vårt kvalitetsarbete också att öka fokus på utvecklande aktiviteter såsom forskning, data och analys, säger Johanna Rastad, som tillträder som vd och koncernchef för Humana under december.

Hans Dahlgren efterträder Eva Nilsson Bågenholm, som har varit kvalitetsdirektör och medlem av koncernledningen på Humana sedan 2015 och som tidigare har meddelat att hon kommer lämna Humana nästa år. Under hennes ledarskap har Humana byggt upp en nordisk kvalitetsorganisation som arbetar systematiskt med kvalitetsförbättringar och löpande mäter kvalitet.

– Med sin gedigna ledarerfarenhet och kompetens inom vård- och omsorgens olika grenar kommer Hans tillsammans med vårt kvalitetsteam att ta detta viktiga arbete vidare. Ambitionen är att ta steg mot att - utöver att mäta uppsatta processmått - även öka det mervärde som Humanas omsorg ger till Humanas kunder och i ett större perspektiv även till den nordiska välfärden, säger Johanna Rastad.

Hans Dahlgren är sedan sju år tillbaka förbundsdirektör för Läkarförbundet och har totalt 20 års erfarenhet som chef och ledare inom sjukvård och omsorg, regeringskansli och riksdag samt fack och arbetsgivarorganisation. Han har haft ledande positioner inom omsorgen, varit näringspolitisk chef på Vårdföretagarna, chef för det politiska stödet i Riksdagen och ämnessakkunnig och samordnare på utbildningsdepartementet. Hans Dahlgren har en filkand i statskunskap, nationalekonomi och företagsekonomi vid Uppsala universitet och en MBA med inriktning Hälso- och sjukvård och IT vid Handelshögskolan i Stockholm.

– Det är en sann förmån att få bli en del av en kvalitetsaktör som Humana, som också har ambitionen att bidra till att sätta en ny och högre standard för hela omsorgsbranschen. Jag ser mycket fram emot att få vara en del av den kommande resan. Det är både en fantastisk möjlighet och en utmaning av rang, det ska bli enormt spännande, säger Hans Dahlgren.

Hans Dahlgren tillträder under våren 2022.

För mer information, kontakta:

Johanna Rastad, tillträdande vd och koncernchef
070-748 20 44
johanna.rastad@humana.se

Hans Dahlgren, tillträdande kvalitets- och utvecklingsdirektör 
076-119 48 46
hans.dahlgren@humana.se

Patrik Silverudd, presschef
076-611 21 11
patrik.silverudd@humana.se

Humana is a leading Nordic care company providing services within individual and family care, personal assistance, elderly care and special service housing in accordance with LSS. Humana has 16,000 employees in Sweden, Norway, Finland and Denmark providing care for 9,000 individuals and working to achieve the vision “Everyone is entitled to a good life”. In 2020, Humana’s operating revenue was SEK 7,797m. Humana is listed on Nasdaq Stockholm and the company’s headquarters are located in Stockholm. Read more about Humana on: https://www.humanagroup.com/