Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Johanna Rastad utsedd till vd och koncernchef för Humana

2021-09-08 21:30

Styrelsen för Humana har utsett Johanna Rastad till ny vd och koncernchef för Humana AB. Johanna Rastad är i dag chef för affärsområdet Individ och familj och medlem av Humanas koncernledning sedan närmare tre år tillbaka. Hon tillträder under första kvartalet 2022, när avgående vd och koncernchef Rasmus Nerman lämnar bolaget.

Ladda ner PDF

Johanna Rastad har arbetat på Humana sedan 2018, då hon tillträdde rollen som affärsutvecklingschef. Sedan 2019 är hon chef för affärsområdet Individ och Familj. Innan Johanna anställdes på Humana har hon bland annat arbetat operativt i flera år i ledande befattningar inom vård- och omsorgsbranschen, bland annat på Team Olivia och Kry. Johanna Rastad har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm.

‒ Det gläder mig att kunna presentera Johanna Rastad som ny vd och koncernchef. Johanna har den samlade erfarenhet och kompetens som krävs för att utveckla Humana vidare från den starka plattform som bolaget redan står på. Med Johanna får Humana en ledare som har förmåga att genomföra lagda strategier och ta Humanas omsorgsverksamheter till nästa nivå och därmed fortsätta utvecklingen av en hållbar välfärd i Norden, säger Sören Mellstig, styrelseordförande i Humana.

‒ Speciellt glädjande och positivt är att vi har kunnat rekrytera Johanna Rastad internt. Johanna har som medlem i ledningsgruppen redan en djup inblick i Humana, inte bara i det egna affärsområdet, där hon under sin tid förbättrat verksamheten, och affärsområde Norge, som hon tidigare framgångsrikt stöttat, utan också i koncernens övriga affärsområden och supportfunktioner, säger Sören Mellstig.

‒ Jag känner mig tacksam och ödmjuk att få förtroendet att leda ett bolag som Humana. Humana är ett otroligt fint bolag med ett unikt medarbetarengagemang, som inte bara handlar om att göra bra saker för människor, våra kunder och klienter, men som även handlar om en vilja att utveckla och lyfta omsorgen i Norden långsiktigt. Jag ser mycket fram emot att ta över stafettpinnen och tillsammans med alla kollegor fortsätta utvecklingen av bolaget och våra verksamheter, säger Johanna Rastad, tillträdande vd och koncernchef.

Fram till tillträdesdagen fortsätter Johanna Rastad i sin nuvarande befattning som affärsområdeschef för Individ och Familj. Hon kommer även ägna sig åt förberedelser för sin nya roll.

För mer information, vänligen kontakta:

Sören Mellstig, styrelseordförande, 070 513 6581, soren@mellstig.se
Anna Sönne, marknads- och kommunikationsdirektör, 070 601 4853, anna.sonne@humana.se 

Denna information är sådan som Humana AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnas, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 8 september 2021 klockan 21:30 CET.

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till 9 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2020 uppgick rörelseintäkterna till 7 797 Mkr. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på https://www.humanagroup.se/