Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana förvärvar individ- och familjeföretaget Kalliola Oy

2022-01-03 14:00

Humana förvärvar det finländska individ- och familjeföretaget Kalliola Oy. Förvärvet stärker Humanas position i huvudstadsregionen i Finland och ökar Humanas kapacitet att tillhandahålla omsorgstjänster för barn, unga och vuxna samtidigt som behoven i samhället växer.

Ladda ner PDF

 Kalliola Oy ingår i Kalliola-koncernen och ägs av Kalliola Settlement Association som har erbjudit omsorgstjänster i Finland i hundra år. Kalliola Oy tillhandahåller individ- och familjeomsorg för barn och unga; boenden och öppenvård. Helårsintäkterna uppgår till cirka 9 miljoner euro, motsvarande 93 miljoner kronor, och bolaget har cirka 190 anställda och består av 14 enheter. Verksamheten är förlagd till södra Finland, däribland Helsingfors med omnejd.

– Barnfamiljer, unga och vuxna står i dag inför en lång rad utmaningar som vi omsorgsgivare måste ta itu med tillsammans. Till exempel har psykiska problem, utanförskap, missbruk och våldsamt beteende ökat. Kalliola Oy kommer att komplettera vår finländska verksamhet vad gäller omsorgstjänster, expertis och geografi. Tillsammans kommer vi nu att kunna hjälpa barn och unga i behov av omsorg ännu mer heltäckande och effektivt, säger Anu Kallio, landschef Humana Finland.

– I mer än hundra år har Kalliolas verksamhet varit inriktad på att främja jämlikhet i samhället och en god vardag för alla. Att Kalliola Oy blir en del av Humana innebär att vi säkrar framtiden för vår kundorienterade verksamhet, säger Heidi Nygren, vd för Kalliola.

Humana har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Kalliola Oy. I och med överlåtelsen, som sker med omedelbar verkan, blir verksamheten en del av Humanas affärsområde Finland.

För mer information vänligen kontakta:

Anu Kallio, landchef Humana Finland
+358 50 577 92 10, anu.kallio@humana.fi

Anna Sönne, kommunikationsdirektör
070 601 4853, anna.sonne@humana.se 

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till 9 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2020 uppgick rörelseintäkterna till 7 797 Mkr. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på https://www.humanagroup.se/