Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

Humana förvärvar Solstenen i Skåne AB

2023-01-10 13:00

Förvärvet förstärker Humanas erbjudande inom LARO-verksamhet. Genom förvärvet förstärker Humana sitt tjänsteutbud, till att hjälpa fler människor med vårdbehov och på så sätt utöka sitt samhällsbidrag.

Ladda ner PDF

Solstenen erbjuder läkemedelsassisterad behandling vid opioidberoende för patienter som uppfyller kriterierna för LARO-behandling. Företaget är en av Skånes största privata LARO-aktörer och består av fem öppenvårdsmottagningar: Lund, Helsingborg, Landskrona, Ängelholm och Höör. Solstenen besitter hög kompetens och är bland de aktörer i Skåne som har längst erfarenhet. De verkar inom vårdval Skåne och har genom sitt gedigna, kvalitativa arbete ökat antalet inskrivna patienter kontinuerligt från starten 2014. Under förra räkenskapsåret omsatte Solstenen 46 Mkr.

- Vi är mycket glada över att Solstenen som är en ledande aktör inom LARO-verksamhet blir en del av Humana och att vi får möjligheten att utvecklas tillsammans. Solstenen bedriver en verksamhet av hög kvalitet och med en hög kompentens bland medarbetare. Vi har tillsammans ambitionen att vara en aktör som är drivande i utveckling av LARO som vårdform, säger Titti Lilja, affärsområdeschef Individ och familj på Humana.

Charlotte Gedeon som idag är VD och ansvarig överläkare för mottagningarna kommer att stanna kvar i verksamheten och fokusera på sin läkarroll.

- Vi ser verkligen fram emot att bli en del av Humana eftersom våra verksamheter kompletterar varandra och vi har en tydlig samsyn kring arbetssättet med patienten i fokus. Vi ser många spännande utvecklingsmöjligheter för den gemensamma verksamheten som kommer att gagna patienterna, säger Peter och Charlotte Gedeon, ägare till Solstenen

Humana har idag ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Solstenen i Skåne AB, som finansieras med befintlig kassa. Transaktionen förutsätter att Region Skåne godtar överlåtelsen av verksamheten. Överlåtelsen planeras till 1 februari 2023 och verksamheten kommer att ingå i divisionen för Hälso- och sjukvård i Humanas affärsområde Individ och familj. Detta är en del av Humanas satsning på tjänster inom Hälso- och sjukvårdsområdet.

För mer information, vänligen kontakta:

Titti Lilja, affärsområdeschef Individ och familj, 070-265 43 54, titti.lilja@humana.se

Amelie Gustafsson, kommunikationschef Individ och familj, 076-142 13 80, amelie.gustafsson@humana.se

Ewelina Pettersson, ansvarig investerarrelationer, 073-074 79 12, ewelina.pettersson@humana.se

Humana is a leading Nordic care company providing services within individual and family care, personal assistance, elderly care and special service housing in accordance with LSS. Humana has 18,000 employees in Sweden, Norway, Finland and Denmark providing care for 9,000 individuals and working to achieve the vision “Everyone is entitled to a good life”. In 2021, Humana’s operating revenue was SEK 8,188m. Humana is listed on Nasdaq Stockholm and the company’s headquarters are located in Stockholm. Read more about Humana on: https://www.humanagroup.com/