Kontaktuppgifter

IR-kontakt

Ewelina Pettersson

IVO överklagar inte Förvaltningsrättens beslut - upphävande av IVO:s beslut står fast

2023-07-06 15:07

Inspektionen för Vård och Omsorg (”IVO”) har idag meddelat att de beslutat att inte överklaga Förvaltningsrätten i Stockholms (”Förvaltningsrätten”) beslut om upphävande av IVO:s beslut att återkalla Humana Assistans AB:s (”Humana Assistans”) tillstånd. Detta innebär att förvaltningsrättens beslut står fast och att Humana Assistans kan fortsätta att bedriva verksamhet.

Ladda ner PDF

Humana AB (”Humana”) meddelade den 31 januari 2023 att IVO beslutat att återkalla Humana Assistans tillstånd att bedriva verksamhet. Den 21 juni 2023 meddelade Humana att förvaltningsrätten bifallit Humana Assistans överklagande, och därmed upphävt IVO:s beslut. Beslutet står fast efter att IVO beslutat att inte överklaga förvaltningsrättens beslut.  

-Förvaltningsrätten var väldigt tydliga i sitt beslut, men idag är vi glada över att kunna lägga tillståndsfrågan helt och hållet bakom oss. Assistansreformen är tryggare idag än igår, men vi kommer att fortsätta kämpa för dess utveckling och ökad tydlighet, gärna tillsammans med myndigheterna, säger Johanna Rastad, vd och koncernchef på Humana.  

-Vi tar till oss av den kritik som har framkommit och kommer fortsätta att arbeta systematiskt med vårt kvalitetsarbete. Vi ser fram mot att fortsätta dialogen med både IVO och Försäkringskassan, tillägger Johanna Rastad.

För mer information, vänligen kontakta:   

Ewelina Pettersson
Ansvarig Investerarrelationer
073 074 79 12, ewelina.pettersson@humana.se

Johanna Rastad 
Verkställande direktör och koncernchef 
070 748 20 44, johanna.rastad@humana.se

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 20 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till 10 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. 2022 uppgick nettoomsättningen till 9 199 Mkr. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om Humana på https://www.humanagroup.se/